Koikarper informatie

Wat is elegant, vorstelijk en kan overal ter wereld worden gebruikt voor het verzorgen van buitenvijvers en waterpartijen? De koi karper natuurlijk! Deze grote, heldere vissen bestaan ​​al honderden jaren en vormen een geweldige aanvulling op elke geschikte tuinvijver of grote waterpartij.

Lees meer over de Koi-vissen, waaronder waar je Koi kunt vinden en welk type habitat je koi nodig heeft om te overleven, hieronder.

Waar komt Koi vandaan?

Koi zijn een decoratieve vissoort die afstamt van de karper. In de jaren 1600, Chinese gekweekte karper in rijstvelden, een praktijk die naar Japan reisde, waar de Japanners vreemde kleurvariaties in sommige van de karpers opmerkten en ze fokten, waardoor de koi-soort werd gecreëerd. Koi werd alleen gevonden in rood, wit, zwart en blauw, maar is sindsdien gefokt in verschillende combinaties van alle kleuren in de regenboog. www.koi-fish.com

De allereerste koi werden bijna uitsluitend in Japan gefokt. De Japanners koi koivissen voor perfectie, en sommige soorten werden zelfs gewaardeerd in de collecties van koninklijke families en vereeuwigd in koninklijke kunstwerken. Het was pas in de jaren 1900 dat Koi begon met het fokken van delen van Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Waar kan ik een koi kopen?

Tegenwoordig zijn koi nog steeds een van de meest populaire en geliefde vissoorten ter wereld en zijn overal verkrijgbaar, waar je ook woont. Pet koi zijn meestal afkomstig van commerciële boerderijen in Europa, Azië en de Verenigde Staten en zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels. Er zijn ook gespecialiseerde koifokkerijen en boerderijen waar je Koi kunt kopen.

Afhankelijk van de kleur koi die je zoekt, kun je verwachten dat je tussen de vijf en vijftien dollar moet betalen voor een koi uit een dierenwinkel. Prijzen van fokkers kunnen variëren afhankelijk van de grootte, de kleur en het type koi dat u wilt kopen.