Wanneer is een website veilig?

Het lijkt alsof je het de laatste tijd steeds vaker hoort. Mensen worden opgelicht via internet. Ze kopen bijvoorbeeld een product online bij een niet bestaand bedrijf. Of er is een klacht over het geleverde artikel maar de “winkel” geeft geen gehoor aan de klachten of problemen. Klinkt eng allemaal. Het merendeel van ons maakt vaak, soms wel dagelijkse, gebruik van het internet, ook om aankopen te doen of om andere diensten te regelen. Reden genoeg om extra oplettend te zijn en uiteindelijk veilig en met een goed gevoel het internet op te gaan en je doel te bereiken.
Controle betrouwbaarheid
Belangrijk is om de website eens goed onder de loep te nemen en te ervaren wat voor gevoel je erbij hebt. Ziet het er realistisch uit? Wellicht kom je wat vreemde zaken tegen die je niet helemaal gelooft. Kijk eens bij de recensies van cliënten die je voorgingen. Hier is vaak ook al het een en ander uit op te maken. Wellicht zou je ook de ervaringen met het betreffende bedrijf eens online op kunnen zoeken. Heel belangrijk, is er een bezoekadres genoteerd? Als dit niet het geval is moet er een belletje gaan rinkelen. Een bedrijf dient namelijk bereikbaar te zijn. Als er slechts een postbusnummer genoemd wordt is het niet mogelijk om er eens op bezoek te gaan. Niet alleen fysiek maar ook telefonisch of per mail dien je je te kunnen melden. Mochten er zich problemen voor gaan doen wil je de zaak natuurlijk kunnen bereiken.
Een keurmerk
Een keurmerk komt zeer betrouwbaar over maar schijn bedriegt soms. Bekijk altijd of het geplaatste keurmerk bestaat! En wil je helemaal zekerheid, ga dan na of het betreffende logo inderdaad terecht vernoemt wordt.Vanzelfsprekend wil je ontvangen wat je hebt gekocht en verwacht je een goede service in het geval van problemen of klachten. Vaak is een online aanbieder een onbekende partij voor je. Er is niets mis met wat extra informatie te vergaren en eens wat onderzoek te doen. Beter dat dan problemen achteraf. Zo loop je het minste risico. Veel succes met je online zoektocht en onderzoek!