Leren fotograferen met foto- en lightroomcursus

Fotograferen is een kunst. Een foto maken kan iedereen, maar een foto maken zoals je die wilt hebben kan niet iedereen want dat moet je leren. Het grootste deel van het fotograferen kan je leren op een basiscursus fotografie Utrecht bij Beeldacadamy.

Op een basiscursus leer je alle dingen die nodig zijn om met een spiegelreflexcamera om te gaan en leer je alles wat nodig is om mooie foto’s te maken. Zo leer je bijvoorbeeld kennis maken met de twee derde regel en leer je hoe je deze in de praktijk tegen komt. Ook leer je wat de belichtingsdriehoek inhoud en hoe je deze in de praktijk kan gebruiken. Je leert dus werken met ISO, sluitertijd en diafragma.

Een fotocursus Utrecht brengt het fotograferen daarmee naar een hoger niveau. Met de fotocursus krijg je met mooie praktijkvoorbeelden een goede basis om zelf te beginnen met het leren van fotograferen.

Het leren van fotograferen is enerzijds de theorie en anderzijds het bewerken en bewaren van de foto’s. Voor het bewerken en bewaren van de foto’s is het mogelijk om aanvullende cursussen te volgen bij Beeldacadamy.

Het bewerken van foto’s kan bijvoorbeeld in Adobe Lightroom. Adobe lightroom is een programma van hetzelfde bedrijf als adobe flashplayer en adobe pdf reader. Het is een fotobewerkingsprogramma waarmee je heel makkelijk en snel foto’s mee kan bewerken als je weet hoe dat werkt. Met de lightroom cursus leer je dus het tweede deel van de kunst van fotograferen. De basiscursus en de photoshop cursus Utrecht geven dan ook een solide basis om te beginnen met fotograferen.

Het is ook mogelijk om al deze dingen thuis te leren, maar thuis leren om met een spiegelreflexcamera om te gaan en thuis leren om foto’s te bewerken en thuis leren om foto’s te maken neemt heel veel tijd in beslag.