Een Apple-TV: wat is het?

Het gebruik van smartphones en tablets is in het dagelijkse leven niet meer weg te denken. De technologie die hiervoor wordt gebruikt kun je tegenwoordig ook op je tv aansluiten. De Apple-TV is een apparaatje wat hiervoor zorgt. De technologieën en apps van je iPhone of iPad zijn met behulp van de Apple-TV beschikbaar voor je tv. Het is als het ware een mini computer voor je televisie, die aangesloten is op het netwerk van Apple.

Alle typische applicaties die je ook terugvindt op bijvoorbeeld een iPhone zijn beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld films of muziek streamen, dan kun je dat via het bekende iTunes doen. Vanuit de App store zijn allerlei applicaties en games te downloaden. Dit geeft je de mogelijkheid om diverse games te spelen via je televisiescherm. Siri vind je ook terug bij de Apple-TV. Dit is een applicatie die functioneert als een persoonlijke assistent. Je kan Siri met behulp van spraakherkenning allerlei vragen stellen. Dit helpt bij het uitvoeren van simpele taken. Denk bijvoorbeeld aan het opzoeken van een film. Ook zijn allerlei andere bekende diensten te gebruiken die niet specifiek van Apple zijn, zoals Netflix,Youtube en Flickr. Een andere mogelijkheid die wordt geboden is AirPlay en het zogenaamde screen mirroring. Hiermee kun je het scherm van je iPhone, iPad, iPod of iMac weergeven op tv door middel van streaming. Het geluid wordt dan afgespeeld via de speakers van je tv of via de eventueel aangesloten versterker.

De nieuwste versie van het apparaatje (de vierde generatie) is 35mm hoog, 98mm breed en 98mm lang. Het weegt 425 gram en is hiermee iets zwaarder dan zijn voorganger. Sinds de vierde generatie is er ook een harde schijf ingebouwd. Dit was voorheen niet zo. Je kan kiezen uit een 32gb versie of een 64gb versie. Ook wordt de Apple-TV geleverd met een Bluetooth afstandsbediening. Dit wordt de Siri Remote genoemd. Je kan hiermee via een microfoon in je afstandsbediening allerlei vragen stellen aan Siri. Tot slot zit er een USB-C aansluiting op, maar die is alleen bedoeld voor service en ondersteuning. Een externe harde schijf kun je niet aansluiten.