Optimaal op wintersport!

De dagen worden korter en kouder, Sinterklaas en Kerst zijn in zicht en nog maar een paar maanden tot het nieuwe jaar. Voor sommige Nederlanders is het de dagen aftellen tot het weer zomer wordt, maar voor veel Nederlanders heeft dit seizoen wél een pluspunt! Wintersport!

Genieten of kou lijden?

Ultiem genieten van je vakantie in de sneeuw kan natuurlijk alleen als je het niet te koud hebt. Want we weten het allemaal, wanneer je kou ervaart vindt je vaak niets meer leuk, zelfs je wintersport niet. Het is daarom een absolute “must” om de juiste kleding aan te hebbenWees ook alert op de tekenen die je lichaam geeft dat het té koud wordt. Dan is het tijd om een après-ski bar op te zoeken en jezelf op te warmen.

Wanneer je koud bent gaat een groot deel van je flexibiliteit en coördinatie verloren. essentiële vaardigheden bij het skiën. Het is daarom van groot belang om je lichaam warm te houden, om zo ongelukken te voorkomen. Door kou verlaagt ook je hartslag, iets wat juist het tegenovergestelde is van wat we van het lichaam vragen als we ons lichamelijk inspannen. Oftewel, we vragen veel van ons lichaam tijdens het skiën dus moeten we er extra goed voor zorgen!

Een goed begin is het halve werk

We gaan vaak maar één keer per jaar op wintersport. De rest van het jaar staan je ski’s of snowboard in de berging te wachten op het volgende seizoen. Maar het is absoluut een aanrader om gedurende het jaar wel te blijven trainen! Dit hoeft niet persé op in een sneeuw hal in Nederland, maar zorgen dat je lichaam fit is als je weer de piste opgaat kan veel ongelukken voorkomen. Zeker wanneer de datum van vertrek in zicht komt is het slim je beenspieren wat extra te trainen. Bijkomstigheid is ook dat het spierpijn kan voorkomen, zodat je je gehele vakantie pijn- en ongeluk vrij kunt afdalen. Want niemand vertrekt op reis met de intentie een (gips)vlucht naar huis te nemen!

Pack your bags!

Dus: goede kleding, wees alert op je lichaam, train vooraf en misschien overbodig te zeggen, maar denk aan je helm! Niet iedereen is er van gecharmeerd, maar het kan veel ellende voorkomen. En dan rest eigenlijk nog maar één advies: Vergeet vooral niet te genieten!