Leukste bestemmingen voor backpackers

Je wilt de wereld zien, maar waar begin je? Waarschijnlijk lees je deze tekst, omdat je wilt gaan backpacken. Backpacken is een goede manier om veel van de wereld te zien en om jou te helpen, zetten we leukste bestemmingen op een rij per continent.

Oceanië

Het is een eind weg, maar dan heb je ook wat. Australië is erg geliefd onder backpackers omdat je er veel activiteiten kunt ondernemen en de natuur magisch is. Ook in Nieuw-Zeeland zie je de beeldschone natuur van dichtbij door te wandelen, te relaxen en zelfs bergen te beklimmen.

Azië

Zoek je andere backpackers? Vergeet dan Thailand niet, hier komen veel backpackers langs die tempels, de Full Moon Party en Bangkok bezoeken. Ook Indonesië is in trek bij backpackers. Niet het goedkoopste land, maar het fascineert wel. Je komt hier mooie stranden, vriendelijke bewoners en bijzondere stukken oerwoud tegen. Vergeet Jakarta en Bali ook niet aan je reisavontuur toe te voegen.

Hou je van wat avontuur, ga dan even langs Cambodja, wandel in een Indiana Jones decor en meng je in het chaotische openbaar vervoer.

Andere interessante landen zijn Laos, Vietnam en Maleisië. Natuurlijk mogen we Nepal ook niet vergeten met voor de echte sportievelingen en avonturiers: De Mount Everest.

Afrika

In Zuid-Afrika vindt je niet alleen de Big Five, ook kun je genieten van pinguïns aan het strand. Heb je plots toch genoeg van de natuur? Ga dan eens kijken bij de fascinerende steden Kaapstad en Johannesburg.

Zuid en midden Amerika

Voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding, breng je ook een bezoek aan Bolivia. De Lago Titicaca en de Salar de Uyun zijn zeker de moeite waard. Ook Mexico is een favoriet die je zeker ziet mag missen, al is het om de bounty eilanden en de maya ruïnes !

Andere mooie landen zijn: Guatemala, Cuba, Brazilië, Peru en Nicaragua.

Noord Amerika

Wanneer je een auto huurt, is west Amerika zeker een aanrader. Rij met je rugzakje op de achterbank langs grote steden, zoals Las Vegas en San Francisco, of ga een bijzonder natuurpark in zoals Horseshoe Bend of de Grand Canyon.