De top 3 strandvakanties, optimaal genieten van zand en zee!

Laat je je gedachten alvast gaan over de zomervakantie? Grote kans dat daar als vanzelf beelden van zee en strand bij opduiken. Een strandvakantie is voor de meeste mensen de ideale vakantie: ontspannen aan het strand met af en toe een verfrissende duik in het water. Bij alle kinderen is zand en zee favoriet. In Europa zijn prachtige en ook zoveel verschillende stranden, dat je bijna blind een bestemming kunt kiezen voor je strandvakantie. Maar als je liever zeker weet waar je moet zijn, vind je hieronder een top 3 met de mooiste strandvakanties.

Griekenland
Een land als Griekenland met zoveel unieke eilandjes moet natuurlijk wel in de top drie staan. In Griekenland heb je zo goed als altijd het perfecte weer voor een strandvakantie: warm en zonnig maar met een briesje vanaf zee.
De twee stranden waar Griekenland het meest om bekend staat is Navagio Beach op het eiland Zakynthos en Myrtos Beach op het eiland Kefalonia. Beide stranden zijn gelegen aan een pittoreske baai, deze is ook heel populair bij fotografen.

Portugal
Portugal heeft een lange kustlijn en hier vind je prachtige zandstranden. In de Algarve kun je je ontspannen op stranden zoals Praia da Marinha in Lagoa. Dit bijzondere strand heeft een dramatisch kustlijn met uitgesleten rotspartijen van kalksteen.
In het zuiden van Portugal kun je genieten van kleine strandjes zoals Ilha de Tavira, perfect voor families en kleine kinderen. Er is ook veel te zien voor vogelliefhebbers en snorkelaars.

Frankrijk
In het zuiden van Frankrijk vind je de beroemde stranden van Nice en Saint Tropez. Het is er altijd schitterend weer. De stranden zijn er heel populair en overal vind je terrasjes om te genieten van een glaasje wijn en kun je lekker naar alle bijzondere mensen kijken.
Ook in het noorden van Frankrijk zijn mooie en rustige stranden, en deze zijn lekker dichtbij, op maar een paar uur rijden van Nederland. Wat dacht je van een strandvakantie aan de kust van Bretagne of Normandië? Het strand bij Trouville-sur-Mer in Normandië is beroemd bij schilders. Er is een heel ontspannen sfeertje en een prachtige boulevard om langs te flaneren.