De duurste shirtsponsors in het voetbal

Tegenwoordig worden voetbalshirts voor van alles gebruikt. De tijden zijn voorbij dat een voetballer alleen de voetbalclub representeert. Een voetballer lijkt tegenwoordig wel een wandelende reclamepop. Voetballers worden steeds aantrekkelijker voor bedrijven om mee te adverteren, zeker met de groeiende factor van sociale media. Cristiano Ronaldo en Memphis Depay zijn daar een goed voorbeeld van. David Beckham was in het verleden een heel goed voorbeeld dat een voetballer echt een merk kan neerzetten. Grote shirtsponsors zoals Nike en Adidas zijn bereid heel veel geld te betalen om voor voetbalclubs hun shirts te mogen ontwikkelen. Wij hebben een lijstje gemaakt van clubs met de duurste shirtsponsors. Altijd al willen weten waar sterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in schitteren? Lees dan snel verder in dit artikel.

FC Barcelona, shirtsponsor Nike: 31 miljoen euro per jaar

FC Barcelona heeft shirtsponsor Nike en dat brengt erg veel geld in het laatje. Ze hebben een deal gemaakt van maar liefst 20 jaar. Nike is al sponsor sinds 1998 en eindigt op het jaar 2018. Menig sponsor is jaloers op het strikken van één van de grootste clubs ter wereld. Een pikant feitje is dat Cristiano Ronaldo het merk ook vertegenwoordigt. De Cristiano Ronaldo dat bij de grote rivaal speelt nota bene.

Arsenal, shirtsponsor Puma: 32 miljoen euro per jaar

Een ander groot merk genaamd Puma is het gelukt om Arsenal te strikken. Puma staat er om bekend om met de mode mee te gaan en fabriceert hele strakke shirts wat de voetballers vandaag de dag mooi vinden om in te schitteren. Arsenal heeft ook lang het merk Nike gedragen maar na 20 jaar is dat afgelopen. Tot en met 2019 staat Puma op het shirt van Arsenal maar moet daar wel 32,3 miljoen euro per jaar voor aftikken.

Real Madrid, shirtsponsor Adidas: 35 miljoen per jaar

Misschien wel de grootste club ter wereld loopt met shirtsponsor Adidas. Adidas is daar ook apetrots op om te mogen staan op dat maagdelijke witte shirt van het koninklijke Madrid. Shirtjes van sterren als Gareth Bale en Cristiano Ronaldo gaan met warme broodjes over te toonbalk. Adidas is de grootste concurrent van Nike dat, hoe kan het ook anders bij de grootste rivaal op het shirt staat. Het grappige is dat Cristiano Ronaldo met Nike voetbalschoenen voetbalt en Lionel Messi met Adidas. De deal loopt nog tot 2020 en het levert Real Madrid maar liefst 35,2 miljoen euro per jaar op.