Pizza oven in jouw tuin

Altijd al een pizza oven in je eigen tuin willen hebben. Of gewoon nooit aan gedacht, maar nu je het leest lijkt het je wel wat? In dit artikel een gerecht dat alleen gemaakt kan worden in een houtgestookte pizza oven.

Veel mensen in Italië hebben er een en dat is niet zomaar. Je moet een klein beetje handig zijn, maar dan heb je ook wat. Een klein beetje handig omdat je tegenwoordig goede bouwpakketten kan kopen die je op weg helpen bij het buiten zelf bouwen van zo’n stenen oven. Een stukje Italië dat de oven met zich mee brengt zorgt er toch voor dat elke maaltij elke keer weer iets bijzonders is.

Uiteraard kunnen er pizza’s in de oven en na het proeven van deze zelfgemaakte pizza’s zul je andere pizza’s niks meer vinden! Wat mooi is aan een pizza oven dat het multi functioneel is. Door vele koks en professionals wordt een pizza oven gezien als het meest veelzijdige kookapparaat ooit Er kunnen namelijk ook andere gerechten in gemaakt worden.

Zo zijn groenten nog nooit zo lekker geweest. En kan jij je als thuiskok van je goede kant laten zien. Als echt professional kan je jouw thuisfront doen verbazen. Koop worteltjes, ui, groente naar keuze (in verschillende kleuren), kleine aardappeltje (schil of geen schil), verse kruiden olijfolie en grof zeezout.

Je hebt een bakblik nodig en die moet je vervolgens goed invetten. Hierin verspreid je de etenswaren goed over het blik. Doe de kruiden, olie en zout over de groenten en aardappelen. Als er groente tussen zitten die snel gaar zijn, dan moet je deze in grote stukken snijden zodat ze ongeveer even snel gaar zijn als de aardappelen. Vervolgens doe je schaal in de pizza oven en check je af en toe of ze niet te hard gaan. Als het gaar is haal je het uit de oven en smullen maar! Deze groenten waren nog nooit zo lekker!