Leuke tuin stimuleert het buiten zijn

Het is belangrijk voor oudere mensen en kinderen om genoeg buiten te zijn, want oudere mensen en jonge kinderen zijn risicogroepen voor een tekort aan vitamine d. Een tekort aan vitamine d leidt op lange termijn onvermijdelijk tot verschillende tekortkomingen. Daarnaast leidt een tekortkoming van deze vitamine voor kinderen tot een minder goede ontwikkeling.

Het is voor kinderen en ouderen daarom belangrijk dat ze genoeg vitamine d binnen krijgen. Oudere mensen kunnen daar zelf voor zorgen, maar voor jonge kinderen is het niet goed mogelijk om te letten op hun vitamine inname. De ouders van jongere kinderen moeten er daarom voor zorgen dat hun kinderen aan genoeg vitamines komen.

Om aan genoeg vitamines te komen moet iemand dagelijks minimaal een half uur in de zon zijn. Alleen als je een half uur of langer per dag in de zon bent krijg je voldoende vitamine d binnen. Het is voor ouders daarom belangrijk dat hun kinderen lang genoeg buiten zijn. Om kinderen naar buiten te krijgen moet het buiten leuk zijn voor deze kinderen. Zonder leuke dingen buiten zullen kinderen niet naar buiten gaan. Als ouder kun je daar wat aan doen.

Door het kopen van leuk buitenspeeltoestellen vinden kinderen het leuker om buiten te spelen. Ouders krijgen hun kinderen hiermee sneller op de straat. Zeker bij kleine kinderen is het makkelijk om hun naar buiten te krijgen. Een schommel kopen is voor kleine kinderen bijvoorbeeld al genoeg.

Het mooiste zijn de houten speeltoestellen buiten. Houten toestellen staan mooier in de tuin. Ook zijn houten speeltoestellen vriendelijker voor kinderen. Een houten speeltoestel komt namelijk minder hard aan dan speeltoestellen van ijzer. Ook gaan houten speeltoestellen langer mee dan speeltoestellen van plastic. Zo komt het dat het beter is om een houten speeltoestel te kopen. Zo kun je je kind weer naar buiten krijgen en groeit het kind gezonder op.