How to: Vloerkleed schoonmaken

Vloerkleden geven een extra touch aan je interieur, ze worden toegepast voor zowel praktische als esthetische doeleinden en kunnen door intensief gebruik oppervlakkige tot hardnekkige vlekken oplopen. Om de levensduur zo lang mogelijk te behouden kun je best jaarlijks grondig je vloerkleed schoonmaken of kiezen voor een wasbaar vloerkleed. Hieronder een aantal tips hoe je dit het best aanpakt!

Vloerkleed stofzuigen

Het vloerkleed schoonmaken begint met een goede stofzuigbeurt. Begin eerst oppervlakkig om de grotere stukjes vuil weg te krijgen. Zet hiervoor, indien mogelijk, de borsteltjes van je stofzuiger ingeklapt. Stofzuig een tweede keer met de borsteltjes naar buiten, dit gaat een stukje lastiger, maar zo maak je het dieper gelegen fijn vuil ook los uit het vloerkleed.

Maak daarna het grondoppervlak onder het vloerkleed schoon en draai het vloerkleed om. Nu kun je ook nog even de onderkant, namelijk de geweven kant van het vloerkleed ook oppervlakkig stofzuigen.

Uiteraard hoort het stofzuigen van het vloerkleed ook bij de normale wekelijkse poetsbeurt, al hoeft dit dan helemaal niet zo intensief.

Het vloerkleed uitkloppen

Indien je de mogelijkheid hebt om het vloerkleed buiten uit te kloppen loont dit zeker de moeite. Een goede tapijtklopper heeft een groot oppervlak, is stevig en heeft voldoende openingen om het overige stof door te laten. Hang het vloerkleed aan de wasdraad of uit het raam en klop tot je geen stof meer ziet ontsnappen.