De verzorging van je Koikarper

Heel tuinierend Nederland is erover eens: de Koikarper is een essentieel onderdeel van elke tuin. Niet alleen zorgt het voor een leuk oosters tintje in je vijver, maar het zorgt er ook voor dat je tuin een stuk meer leven heeft. Het is haast onmogelijk om niet door een Koikarper gecharmeerd te raken: de flitsende oranje kleuren die door je vijver heen zwemmen zorgen voor een haast magisch spektakel. Maar de verzorging van karpers heeft wel behoorlijk wat haken en ogen. Daarom zijn er gelukkig meer dan genoeg bedrijven die je daarin kunnen helpen.

Een populaire vis

De Koikarper is een van de meest populaire vissen om in je vijver te laten zwemmen. Daarnaast zijn het ook ontzettende dociele beesten, die goed in saamhorigheid met elkaar kunnen leven. De Koikarper is een Japans dier, en speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur. In het feodale Japan maakte men al muurtekeningen van Koikarpers, die vredig door de vijvers van hun Japanse bazen zwemmen. Pas in de late jaren ’50 van de twintigste eeuw is de Koikarper ook onderdeel geworden van de Nederlandse tuin: toen werden ze voor het eerst geïmporteerd vanuit Japan. Sinds die tijd zijn ze een essentieel onderdeel geworden van veel tuinen, en de favoriete vis van elke visliefhebber. Dat komt waarschijnlijk door de mooie oranje kleuren van de Koikarper, die nog extra opvallend zijn in de verder wat sobere Nederlandse tuinen.

Voorzichtige eter

Koikarpers zijn delicate eters. Natuurlijk ook niet gek, want een Koikarper komt helemaal niet uit Nederland. Deze Japanse vis is eigenlijk helemaal niet geschikt voor Nederlandse wateren, dus er moet wel speciale verzorging aan te pas komen om het beestje in jouw tuin te laten floreren. Voedsel is daarbij een essentieel onderdeel. Veel internet speciaalzaken bieden nu een wijd assortiment aan Koivoer, waar je het meestal voor een verlaagd tarief kan kopen. Het fijne aan deze websites is dat je het voer snel per post kan ontvangen, zodat je jouw Koikarper de verzorging kan geven die hij of zij verdient.

Veel websites

Op veel van deze websites kan je nog veel meer dan alleen Koikarper-voer kopen. Zo kun je je Koikarpers een mooie vijver geven waar ze in kunnen zwemmen, zelfs met eventueel een waterval of allerlei andere accessoires, zodat jouw Koikarpers in de best mogelijke omgeving kunnen leven. Daarnaast versier je daarmee je tuin op een leuke en unieke manier. Samen met een Koikarper hoort bijvoorbeeld een waterval, of eventueel een mooi yin-en-yang-teken, zodat jouw tuin toch net dat extra oosterse tintje krijgt.

Voor al uw gemakken

Voor al uw wensen voor Koikarpers kunt u terecht op het internet. Vooral met betrekking tot het voedsel wordt u hier in al uw gemakken voorzien. Dat geeft het u ook de mogelijkheid om de karpers tot de puntjes te verzorgen, zoals ze ook verdienen natuurlijk.