Zo ben je snel van je verkoudheid af!

Niets is vervelender van een verkoudheid. Maar helaas komt hij meer al te vaak voor. Wanneer de koude tijden weer aanbreken en het weer grauwer wordt moet het overgrote deel van de bevolking er wel een keer aan geloven. Verkouden en grieperig. Snotterig, niezen, hoesten en een verstopte neus. Erg vervelend allemaal, maar hoe kom je er zo snel mogelijk van af?

Hydrateer jezelf
Hydratie is het kernwoord bij het herstellen van een verkoudheid of griepje. Alle slechte ziektekiemen moeten immers je lichaam uit. Een goede vochtbalans is goed voor je lymfestelstel, wat een belangrijke rol speelt bij de afweer tegen virussen die de verkoudheid veroorzaken. De lymfeklieren maken witte bloedcellen aan die het virus ook bestrijden. Laat dus koffie en alcohol maar even staan. Drink in plaats daarvan veel (lauwwarm) water. Gember werkt erg ontstekingsremmend, en honing is ook erg gezond. Schil dus wat gember in blokjes van ongeveer een centimeter en laat deze trekken met wat honing. Erg lekker en ook nog eens goed voor de verkoudheid!

Schone lucht
Het is belangrijk dat je veel schone lucht inademt. Nu sta je er natuurlijk niet om te springen om een wandeling te gaan maken, dus zorg er voor dat in ieder geval je huis goed doorlucht. Zet een raampje open, zodat er in ieder geval frisse lucht naar binnen kan. Als je dit te koud vindt kan je eventueel je bank en bed afwisselen, zodat je nooit in de kou hoeft te zitten.

Vitamine C
Vitamine C kan helpen om de symptomen van verkoudheid te verminderen. Je moet er dus voor zorgen dat je veel vitamine C binnenkrijgt. In citrusvruchten zit veel vitamine C. In de koude maanden kan je dus veel mandarijnen eten. Niet alleen in citrusvruchten zit vitamine C, maar ook in veel groente zoals paprika, zoete aardappel, boerenkool en spinazie. Als je wat eetlust hebt is het dus verstandig een gezonde maaltijd te bereiden.

Houd jezelf lekker warm
Het kost je lichaam veel energie om zich warm te houden, zorg er dus voor dat je al warm bent. Ga lekker op de bank of in bed liggen met wat dekens en eventueel een kruik. Je lichaam heeft nu al zijn energie nodig om te herstellen van de verkoudheid.