Ooglidcorrectie

Hoe ouder je wordt, hoe meer volume je huid verliest. Je huid wordt slapper waardoor je meer rimpels krijgt en je oogleden gaan hangen. Wanneer je oogleden gaan hangen lijkt het vaak of je vermoeid of somber bent terwijl dit misschien helemaal niet zo is.

Je huid wordt slapper doordat het eiwit elastine in je huid minder wordt. Ook wordt het eiwit collageen in de huid minder. Dit zal zichtbaar worden wanneer je vaak fronst of een andere bepaalde bewegingen met je gezicht maakt, zoals lachen. Op deze manier ontstaan er lach- en fronsrimpels. Ook de zon zorgt ervoor dat je huid veroudert. De UV straling van de zon zorgt hiervoor en daarnaast heb je ook meer kans op huidkanker wanneer je vaak in de zon bent. Om deze reden moet je voorzichtig omgaan met zonnen en er goed voor zorgen dat je niet verbrand. Dit doe je door je goed in te smeren en ook in de schaduw te gaan zitten af en toe. Bovendien hebben roken en drinken ook effect op de huid. Roken verouderd de huid een stuk sneller dan normaal doordat de doorbloeding in het lichaam minder goed is.

Hangende oogleden kunnen als erg storend worden ondervonden. Zo hebben sommige mensen er erg veel hinder van en anderen vinden het gewoon niet mooi. Je kan dan besluiten om een ooglidcorrectie bovenoogleden te nemen. Dit wordt uitgevoerd door een plastische chirurg en het is een lichte operatie. Toch kan het voor de persoon in kwestie een wereld van verschil maken. Als je kijkt naar de ooglidcorrectie voor en na foto’s zie je duidelijke verschillen. Zo heb je veel beter zicht wanneer de oogleden echt voor de ogen hingen en dit zal dan worden opgelost. Daarnaast zie je er ook weer een stuk frisser en minder vermoeid uit.