Het effect van voedingssupplementen

Problemen met gezond eten? Lust je geen groenten en fruit? Neem een multivitamine. Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van bepaalde vitamines of mineralen maar wat is nu het effect van die supplementen?

De voedingsstoffen die je in een supplement aantreft, hebben meestal een andere vorm dan hoe je ze in de natuur vindt. Je lichaam kan ze op die manier beter maar ook sneller opnemen. Je kan voedingssupplementen in allerlei leuke vormen krijgen. Je kan ze eten via tabletten, poeders of capsules. Tegenwoordig worden er zelf voedingssupplementen in kauwgom vorm aangeboden.

De voedingsstoffen die in het supplement zitten zijn heel handig als aanvulling op je voeding. Als je helemaal niet gevarieerd eet is het aangewezen om deze te gebruiken. Maar stel dat je gevarieerd eet met voldoende groenten, fruit, volkoren producten en gezonde vetten en al voldoende verschillende voedingsstoffen in je lichaam hebt, is de mogelijkheid er om dit nog wat aan te vullen met voedingsstoffen.

Enkele specifieke groepen hebben voedingssupplementen meer nodig dan andere. Zwangere vrouwen hebben een bepaalde vitamine nodig om problemen bij hun kinderen te voorkomen. Ook pasgeboren baby’s hebben nood aan extra voedingssupplementen. Zo kunt u bijvoorbeeld perfect visolie pillen geven aan baby’s. Zo’n kleine pilletjes of tabletten kunnen (hersen)bloedingen voorkomen bij baby’s. Kinderen kunnen dit dan weer innemen om hun botten te verstevigen met vitamine D, ouderen doen dit dan om botafbraak te voorkomen. Vegetarische eters hebben ook veel voordelen aan voedingssupplementen om dat ze bepaalde dingen niet eten.

Kurkuma Capsules

Een voedingssupplement die goed is voor het behoud van sterke botten is Kurkuma. Niet alleen worden de botten er steviger van, het heeft nog veel pluspunten.

  • Soepelere gewrichten
  • Goed voor lever en galwegen
  • Bevordert de spijsvertering
  • Ondersteunt afweersysteem
  • Gunstige invloed om hart- en bloedvaten
  • Zorgt voor een gezonde huid

Kurkuma wordt niet voor niets de echt Superfood genoemd. Het internet staat er vol van, er bestaan vele soorten maar de Kurkuma capsules die 7bees aanbiedt blijven het langste in het lichaam. Het wordt gebruikt tegen Artrose, Alzheimer en Diabetes. Over het ontstaan en de inhoud van Kurkuma capsules bekijk je best deze pagina: https://www.7bees.com/kurkuma-capsules/.