Op deze dingen kun je makkelijk besparen in het dagelijks leven!

Geld besparen, wie wil dat nou niet? Je kunt natuurlijk geld besparen door goedkoper te rijden, minder duur op vakantie te gaan of dat ene paar nieuwe schoenen toch maar in de winkel te laten staan. Maar geld besparen kan ook heel makkelijk de hele dag door. Met deze tips houd je aan het eind van de maand nog wat over!

Vaste lasten
Veel mensen denken niet te kunnen besparen op de vaste lasten, simpelweg omdat ze iedere maand terugkomen. Maar ook op de vaste lasten valt veel te besparen. Bekijk eens je verzekeringen. Heb je deze echt allemaal nodig? Als je een kleine inboedel hebt en in een appartement woont met goede sloten op de deur, waarom zou je dan zo’n verzekering afsluiten? De kans is zo klein dat het gebeurt. Mocht je toch een paar verzekeringen niet de deur uit willen doen, ga dan op zoek naar goedkopere alternatieven.
Verder kan je naar je abonnementen kijken. Veel abonnementen lopen door zonder dat we het doorhebben. Ga je echt iedere week naar de sportschool? Lees je dat tijdschrift nog wel? Als je al die tientjes per maand aan abonnementen opzegt houd je heel wat over. Bij abonnementen zit natuurlijk ook je telefoonabonnement. Veel abonnementen met telefoon zijn veel duurder dan een ‘sim-only’. Dan koop je het toestel zelf, en betaal je alleen de sim-kaart met internet en belminuten. Zeker als je ‘gewone’ abonnement afgelopen is maar je telefoon werkt nog prima kan je dit overwegen.

Boodschappen
Een andere grote kostenpost in het leven zijn de boodschappen. Het is verstandig niet zo vaak (een of twee keer per week) boodschappen te doen. Zo haal je alleen de dingen die je echt nodig hebt en laat je jezelf niet verleiden door snoep. Maak ook een lijstje, zodat je alle dingen die je nodig hebt ook daadwerkelijk hebt. Als je wat meer tijd hebt kan je ook de aanbiedingen zoeken in de folders. Als je dichtbij twee of meerdere supermarkten komt kan je de aanbiedingen daar kopen. Als er goedkope aanbiedingen zijn kan je wat extra inslaan, dan heb je het immers alvast in huis.

Met deze tips bespaar je dus al aardig wat euro’s in de maand. Spaar het allemaal op en wie weet kan je van de zomer wel op een prachtige reis.