Inclusief ondernemen wordt steeds populairder

Dankzij de invoering van de Participatiewet is inclusief ondernemen de laatste jaren steeds populairder geworden. De Participatiewet is ingevoerd om iedereen die kan werken te ondersteunen. Dit zijn mensen met en zonder arbeidsbeperking. Inclusief ondernemen houdt in dat werkgevers iedereen uit deze groep een kans geeft om bij ze in dienst te treden of om werkervaring op te komen doen. Inclusieve werkgevers zijn dus geïnteresseerd in het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een baan is namelijk een goede manier om mensen te laten participeren in de maatschappij. Inclusief ondernemen wordt steeds vaker door bedrijven en organisaties overwogen.

Wat is een arbeidsbeperking?

Mensen die een verstandelijke, lichamelijke of psychische handicap hebben vaak moeite met het vinden van een baan. Dankzij inclusief ondernemen kunnen zij terechtkomen op de werkvloer bij een werkgever die rekening houdt met de arbeidsbeperking. Ze kunnen dan net zoals iedereen aan de slag met een ‘gewone’ baan. Er zijn twee vormen van arbeidsbeperking te onderscheiden. Ten eerste is er een groep mensen met een aandoening waardoor ze moeilijk een baan kunnen krijgen of werk kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan autisme, een spierziekte, chronisch vermoeidheidssyndroom of rugklachten. De tweede groep bestaat uit mensen met psychosociale problemen zoals: een verslavingsverleden, langdurige werkloosheid of bijna dakloos zijn.

Voordelen van inclusief ondernemen voor werkgevers

Het wordt steeds aantrekkelijker voor werkgevers om een inclusieve werkgever te worden. Iemand met een arbeidsbeperking aannemen, brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen is dat je gegarandeerd een gemotiveerde werknemer binnen haalt. Mensen met een arbeidsbeperking willen heel graag werken en krijgen hierdoor eindelijk de mogelijkheid om dit te doen. Inclusief ondernemen is ook een manier voor organisaties om maatschappelijk en sociaal betrokken te zijn. Daarnaast betalen de werkgevers de werknemers naar arbeidsvermogen. Er zijn speciale regelingen voor bedrijven om de risico’s te beperken en om een eventueel lagere productiviteit te compenseren.

Waarom is het idee van inclusief ondernemen succesvol?

Er zijn veel bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Werkplekken creëren voor mensen met een arbeidsbeperking past goed bij deze visie. Bovendien kan dit ook het bedrijfsimago op een positieve manier beïnvloeden. Als bedrijf sta je dan bekend als een maatschappelijke betrokken ondernemer en dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Inclusief ondernemen kan ook een positief effect hebben op de sfeer binnen een team. Een medewerker met een arbeidsbeperking kan daarnaast over bepaalde unieke kwaliteiten beschikken waar de werkgever optimaal kan benutten.