5 redenen waarom je een incassobureau in moet schalen

Het incassobureau heeft lang een slechte naam gehad. Echter komen de oude woekerpraktijken al lang niet meer voor. Tegenwoordig helpen incassobureau’s juist beide partijen, zodat er altijd een passende oplossing wordt gevonden voor uw probleem. Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom het handig kan zijn om een incassobureau in te schakelen.

1. Een incassobureau scheelt tijd

Zodra een klant van u een rekening niet kan betalen, dan kan het heel lang duren voordat u dit geld daadwerkelijk ontvangt. In sommige gevallen krijgt u het geld helemaal niet te zien. Een incassobureau kan voor u achter het geld aan zonder dat u hier extra kopzorgen over hoeft te hebben. Door de werkwijze van een incassobureau staan zij altijd vooraan, hierdoor hebben ze als één van de eerste partijen recht op het te innen geld. Hierdoor heeft u niet alleen sneller het geld, u heeft ook nog eens meer kans om het geld terug te krijgen.

2. Een incassobureau kan meer druk uitoefenen

Zodra iemand een schuld bij u heeft, heeft u gewoon recht op het geld. Toch komt het heel vaak voor dat u dit geld simpelweg nooit te zien krijgt. Een incassobureau heeft meer bevoegdheden en kan ook meer druk uitoefenen, hierdoor heeft u een grote kans van slagen.

3. Een juridische procedure is slecht voor uw naam

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een advocaat in de arm te nemen. U kunt dan vervolgens de schuld voor de rechter laten komen. Alhoewel deze actie effectief kan zijn, is het zeer schadelijk voor uw reputatie. Immers, niemand wil graag samen werken met een bedrijf dat zijn klanten voor de rechter sleept.

4. Incassobureau’s krijgen alleen betaald wanneer ze slagen

Veel incassobureau’s hanteren het concept dat ze alleen uitbetaald krijgen als ze er in slagen om het geld terug te vorderen. Hierdoor zal u dus nooit geld kwijt zijn aan een incassobureau zonder dat u geld terug ziet. Het is dus bijna altijd een win-win situatie.

5. De afhandeling van een incassobureau is erg snel

Zodra een incassobureau een zaak aanneemt, zullen zij dit ook snel afhandelen. U hoeft dus niet een jaar te wachten totdat u het geld ziet. Meestal kunnen incassobureau’s een zaak binnen twee tot drie maanden positief afsluiten.