Besparen en bezuinigen anno 2017

Al een lange tijd wordt er continu om de oren gegooid dat we moeten besparen, bezuinigen en op de kosten moeten letten. Maar hoe bespaart u nu het meest efficiënt, op boodschappen kan vaak niet worden bezuinigd. Denk er eens aan om uw huis te isoleren, de verwarming hoeft minder hoog, in de zomer is het koel in uw huis en de winters aangenaam warm. Door te isoleren bespaart u veel energiekosten en eventueel creëert u nog van de zolder een extra kamer/werkruimte in huis. Vindt u de vloer in de badkamer ook zo koud ‘s morgens vroeg of als u uit de douche stapt? Dan kunt u de badkamervloer laten isoleren, of andere kamers in het huis wat het aangenaam maakt om op blote voeten door het huis te lopen zonder koude voeten te krijgen. Huisisolatie zorgt ervoor dat u bespaart maar een belangrijk punt is ook dat het uw woningwaarde verhoogd.

Besparen kan zelfs op uw huiskosten, isoleer uw huis

Er zijn diverse vormen van huisisolatie zo is vloerisolatie een bekende maar ook dakisolatie en spouwmuurisolatie is bij vele mensen bekend. Door gebruik te maken van dakisolatie is uw zolder beschikbaar als extra ruimte. Deze zou dan kunnen dienen als werkruimte om te flexwerken, maar ook bijvoorbeeld als slaapkamer voor mogelijke logés. Als u gebruik maakt van dakisolatie heeft u te maken met een verlaagd Btw-tarief, maar liefst 6% BTW betaald u voor de arbeidskosten van dakisolatie. Het is bekend dat warmte stijgt en zonder dat u dakisolatie heeft in uw huis, kunt u tot wel 25% van de warmte verliezen via het dak.  Een ander groot boordeel van dakisolatie is dat de geluiden van buitenaf worden gedempt. Denk bijvoorbeeld aan buurtkinderen die op straat spelen terwijl je wilt uitslapen of irritatie kan opwekken tijdens het studeren. U kunt ook gebruik maken van spouwmuurisolatie om de warmte binnen uw huis te houden en de energiekosten te verminderen. Bij spouwmuurisolatie komt er geen kou in het huis en blijft de warmte binnen de muren, deze vorm van isolatie is een kleine ingreep voor uw woning met een keurige afwerking waardoor je niet ziet dat er aan de muur gewerkt is.

Huisisolatie bespaart u veel energiekosten

Om uw huis te voorzien van isolatie hoeft u maar eenmalig te investering en daarvoor krijgt u er veel voor terug: zo bespaart u hoge energiekosten, een laag btw tarief op dakisolatie en stijging van uw woningwaarde. Dit alles zorgt ervoor dat u comfortabel kunt wonen en de investering heeft u al snel terugverdiend.  Vaak is de uitvoering om uw huis, dak of vloer te isoleren al binnen 1 dag klaar om zo snel mogelijk op uw energiekosten te kunnen besparen. Naast het isoleren van een woning kun je ook op andere manieren op je energiekosten besparen, zo kun je er ook kiezen voor zonnepanelen. Dit is vaak ook een eenmalige investering waar je in de loop van de jaren veel voor terug krijgt.