Uitbesteden en focussen op de hoofdzaak

De bouw sector is een hele lastige sector om in de werken. Er zijn namelijk veel regels in deze sector. Een zelfstandig ondernemer zit helemaal niet op deze regels te wachten. Regels beperken dikwijls de bouw en zijn alleen maar lastig.

Er is normale wetgeving en de CAO. Beide maken de administratie in de bouwsector erg lastig. Zeker de CAO in de bouwsector heeft meer regels dan noodzakelijk. Deze regels maken het zelfstandig ondernemers erg moeilijk.

Om het jezelf wat makkelijker te maken kan je dingen uitbesteden, zoals de administratie, dingen die met juridische zaken te maken hebben en dingen die met het personeel te maken hebben. Zo hoef je als ondernemer niet meer zoveel met deze dingen bezig te zijn en kan je je focussen op de werkzaamheden.

De administratie kan je uitbesteden aan een administratiekantoor. Als je zoveel mogelijk werk zelf doet, zullen de kosten van het administratiekantoor niet zo hoog zijn. Jij als ondernemer bent daardoor niet meer zoveel tijd kwijt aan het uitzoeken hoe alle regels werken. Ook weet je zeker dat alle regels goed zijn toegepast en weet je in het geval dat dat niet zo is de schuldige aan te wijzen. Voor alle juridische zaken kun je terecht bij een consultant en voor de personeelszaken kun je online urenregistratie doen in combinatie met consultant HRM en een WKR tool.

Door alles zo uit te besteden houdt je meer tijd over om ondernemer te zijn. Jij als ondernemer kan hierdoor meer klussen afmaken en zal minder fouten maken in de administratie. Dingen die je zelf kan hoef je niet uit te besteden, maar dingen die je liever niet doet of dingen die heel ingewikkeld zijn kun je wel goed uitbesteden. Daardoor houdt je motivatie in de dingen die je graag doet waardoor er minder fouten worden gemaakt.