Dat speciale kraamcadeautje waar ouders en kind nog jaren plezier van hebben

Het vinden van het juiste kraamcadeau is vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er is natuurlijk een enorm aanbod in leuke kraamcadeautjes maar dat is gelijk ook het probleem. Er is zoveel en wat hebben de ouders al? Als het een eerste kind is, heb je meer opties, maar bij het tweede kind hebben de ouders natuurlijk al het nodige in huis.

Als eerste grijp je als goedbedoelende vriendin of tante al snel naar een rompertje of andere kleding. Dat kan natuurlijk altijd maar koop het dan niet in de kleinste maat. Maat 56 of 62 is piepklein en daar zal de baby waarschijnlijk snel uitgegroeid zijn. Als je iets groters koopt, kan het kind het later aan en in die maat zijn er waarschijnlijk niet ook al heel veel rompertjes cadeau gedaan.

Als je een specialer kraamcadeau wilt hebben, dan heeft het waarschijnlijk zin om na te denken over het doel van je cadeau.

Zoek je een nuttig kraamcadeau?

Hiervoor heb je meestal input van de ouders nodig, wat hebben ze nodig? Maar er zijn ook dingen die je altijd wel kunt bedenken: een voorraad luiers (maak een leuke luiertaart) en een grote doos vol met Olvarit babyhapjes. Dat blijft lang goed en dat is zo praktisch.
Je kunt ook een kleine luiertas voor noodgevallen samenstellen. De meeste moeders hebben sowieso een grote luiertas, maar het is handig om een kleintje thuis te hebben staan als reserve.

Een kraamcadeau met blijvende herinnering

Dit is een traditioneel kraamcadeau maar daarom niet minder populair. Wat dacht je van een gegraveerde beker, bestek of een bordje met de naam en geboortedatum van de baby? Hiervoor zijn heel veel mogelijkheden. Je kunt ook een dekentje of knuffel laten borduren.
Een zelfgemaakt kraamcadeau is ook altijd een succes. Ook voor later is het leuk als je nog babysokjes hebt die je oma destijds voor je baby heeft gemaakt.

Als je het echt niet weet, geef dan een cadeaubon van een grote shop in babybenodigdheden. Er zijn altijd dingen die ouders nodig hebben en dan is het fijn om daarvoor een bijdrage te hebben.